1.3.2022

Urheilun ystäviä hemmotellaan

Kalevankankaalla alkoi tapahtumien supervuosi

Tulevana kesänä Kalevankankaalle suunnistavat kymmenet tuhannet ihmiset raveihin, Farmari-messuille, Jukurien peleihin ja Saimaa Stadiumille harrastamaan liikuntaa.

Parisen vuotta sitten valmistunut kunnostus varmisti, että Mikkelin raviradalla voidaan rikkoa ennätyksiä entiseen tapaan. Uusittu raviradan kavioura, äänentoisto ja valaistus luovat hyvät puitteet heinäkuisille St Michel -raveille, joiden odotetaan vetävän jälleen 20 000 – 25 000 kävijää.

”St Michel -ravit tuovat puolet raviradan liikevaihdosta. St Michel on suurin yksittäinen yleisötapahtuma Mikkelissä ja koko Etelä-Savossa ja meille puoli elämää”, Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen kuvaa.

Yhteistyö Kalevankankaan muiden toimijoiden kanssa näkyy ravien järjestelyissä. Perheille on tarjolla raveihin yhteislippuja, jotta lapset pääsevät viettämään aikaa Saimaa Stadiumin SuperCornerissa. Jäähalli on käytössä totuttuun tapaan ns. säävakuutuksena niin helteen kuin sateiden varalta.

”Kalevankankaan uusi rakennuskanta takaa hienot puitteet, joita ei juuri muualta löydy.”

Mikkelissä järjestetään tänä vuonna 17 ravit. Edellisvuodesta määrä kasvaa yhdellä.

”Kun tarkastellaan ravihevosten sijoittumista tässä maassa, raviratamme sijaitsee liikenteellisesti keskeisessä paikassa ja on helposti saavutettavissa.”

Tiainen odottaa, että Mikkeliin saadaan lähivuosina 4-6 ravikilpailut lisää.

”Raveilla on jo nyt merkittävä rooli kaupungin matkailulle ja jatkossa se kasvaa edelleen.”

 

Lätkäkuume valtaa seudun

Jukurien menestys nostattaa kevään aikana lätkäkuumetta Mikkelissä.

Mikkelissä jännitetään vielä muutama viikko, nouseeko kaupungin jääkiekkoseura Jukurit jääkiekon Liigan kärkeen. Jäähallin 4200 paikan täyttöaste on noussut kohisten.

”Ilman seisomapaikkojakin saatiin jo helmikuun puolivälissä 2400 katsojaa paikalle. Suosittelisinkin mikkeliläisille, että nyt kannattaa tulla paikalle kokemaan pelien tunnelmaa, sillä niin urheilu kuin kulttuurikin ovat parhaimmillaan, kun ympärillä on ihmisjoukko”, Jukurit HC Oy:n toimitusjohtaja Antti Laakso tuumii.

Lätkäkuume näkyy jo. Yleisö jää nykyään paikoilleen taputtamaan pelin jälkeen ja aitioiden lippuja myydään loppuun, vaikkei SM-liigan playoff-otteluista ole vielä tarkempaa tietoa.

”Kahteen ensimmäiseen playoff-peliin on jo myyty aitiot loppuun, vaikkei tiedetä, milloin pelit ovat tai ketkä pelaavat vastakkain.”

Jäähallin tilojen lisäksi hyödynnetään Saimaa Stadiumin tiloja. Business vip -tilat löytyvät Stadiumin yläkerrasta ja jos haluaa välttää otteluiden erätaukojen mahdolliset ruuhkat, voi pistäytyä Saimaa Stadiumin puolelle. Maskisuositus on vahva ja käsidesiä tarjolla.

Nykyään Kalevankankaalle pääsee myös julkisella liikenteellä. Jukurien otteluihin on lisäksi räätälöity omia Heimobusseja.

”Heimobusseja kannattaa hyödyntää. Etenkin talvella ne ovat erinomaisia. Reitit on suunniteltu niin, että eri kaupunginosista pääsee kyytiin.”

Laakso hehkuttaa muutenkin Kalevankankaan mahdollisuuksia.

”Meillä on kilometrin päässä kaupungin keskustasta poikkeuksellisen hieno urheilu- ja ulkoilukeskus, josta löytyy tekemistä eri urheilulajeista ja liikuntamuodoista kiinnostuneille. Toivoisin, että kaikki paikalliset ja matkailijat nauttisivat alueen tarjonnasta.”

Kuvassa: Saimaa Stadiumin & Kongressi- ja tapahtumatalo Mikaelin toimitusjohtaja Antti Kalliomaa sekä Jukurien toimitusjohtaja Antti Laakso.

 

Kävijät löysivät Saimaa Stadiumin

Saimaa Stadiumin kuntosali, kiipeilyseinä, juoksuradat ja SuperCorner-aktiviteettipuisto vetävät käyttäjiä. Vakiovuorojen osalta käyttöaste on arki-iltaisin peräti yli 90 prosenttia.

”Stadiumilla voi liikkua omaehtoisesti, tehdä kuntotestejä tai vaikka nauttia ravintolapalveluista. Moni lapsiaan harrastuksiin tuova on jo oivaltanut, että Kalevankankaalle voi jäädä lapsen harrastuksen ajaksi itsekin liikkumaan”, Saimaa Stadiumin toimitusjohtaja Antti Kalliomaa sanoo.

Stadiumilla järjestetään tällä hetkellä paljon erilaisia otteluita. Erityisen ahkerasti tiloja käyttävät tällä hetkellä salibandyn pelaajat.

Lähistöltä löytyvät myös kuntoportaat ja sulan maan aikaan voi liikkua pururadalla ja kävelyreiteillä. Talvella hiihtäjille tehdään 2,8-10 kilometrin hiihtolatuja, jotka sopivat niin perinteiselle kuin vapaalle hiihtotyylille. Ladut on myös valaistu.

Saimaa Stadiumi on myös keskeinen tapahtuma-areena, kun alueella järjestetään suuria yleisötapahtumia, kuten Farmari-messut tai St Michel -ravit.

”Farmari-messut on alueen supertapahtuma tulevana kesänä. Uutta on, että Mikkelin musiikkijuhlat järjestää alueella yhden gaalakonsertin. Myös yritykset ovat innostuneet järjestämään tilaisuuksiaan Saimaa Stadiumilla, ja meille on tulossa esimerkiksi paljon hyvinvointipäiviä ja iso pikkujoulutapahtuma.”

Kalevankankaan palveluihin pääsee tutustumaan helposti Kalis-päivinä, joita järjestetään neljä kertaa vuodessa. Paikalla on myös urheiluseuroja esittelemässä toimintaansa. Seuraava Kalis-päivä on 12.3.2022.

”Silloin kannattaa tulla joukolla ajan kanssa tutustumaan erilaisiin mahdollisuuksiin, niin huomaa, mitä kaikkea täällä onkaan tarjolla.”

Sekä Saimaa Stadiumin että Konsertti- ja tapahtumatalo Mikaelin toimitusjohtajana työskentelevä Kalliomaa muistuttaa, että nyt Mikkelissä on hulppeat tilat järjestää myös valtakunnallisesti merkittäviä kulttuuri- ja urheilutapahtumia.

”Koko Kalevankankaan alue on hieno tapahtuma-areena. Alueen toimijat tekevät tiiviisti yhteistyötä, että voimme tarjota tilat erilaisille merkittäville valtakunnallisille ja kansainvälisille tapahtumille.”

 

Teksti: Päivi Kapiainen-Heiskanen