5.7.2022

Mixed Sales hevoshuutokauppa 15.7.2022

St Michel -ravien ennakkotapahtumana järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa hevoshuutokauppa. Tapahtuma laajentaa St Michel –raviviikonlopun tarjontaa ja huutokaupan ohella tarjolla on monipuolista oheisohjelmaa klo 14.30 alkaen. Mixed sales -tyyppisessä huutokaupassa myyntiin tulee hevosia kilpahevosista siitostammoihin ja varsoihin sekä ensimmäistä kertaa myös raviponeja. Hevoshuutokaupan huudot alkavat klo 16. Tapahtuma on yleisölle ilmainen.

MIKÄ ON HEVOSHUUTOKAUPPA?

Hevoshuutokaupan juuret juontavat hevosmarkkinoista, joka oli entisaikaan yleinen tapa on ostaa ja myydä hevosia. Huutokaupassa myytävän hevosen hinta määräytyy ostajien tekemien tarjousten eli huutojen perusteella.

Mixed Sales tarkoittaa huutokauppaa, jossa myynnissä voi olla erirotuisia ja -ikäisiä hevosia ja poneja suomenhevosista ja lämminverisistä poneihin, ja pikkuvarsoista ja siitostammoista kilpailuikäisiin. Ennen varsinaista huutokauppaa myytävät hevoset ja ponit ovat nähtävissä Mikkelin raviradalla, missä niihin saa tutustua etukäteen.

Huutokaupassa toimii meklarina Lauri Hyvönen, joka esittelee myytäviä kohteita ja seuraa ostajien huutoja. Myytävä kohde myydään sille, joka tekee korkeimman tarjouksen perinteiseen tapaan kättä nostamalla. Mikäli tarjous ei ole myyjän mielestä riittävän korkea, on myyjällä oikeus huutaa hevonen tai poni ”sisään”, jolloin kauppoja ei synny, vaan hevonen pysyy myyjän omistuksessa.

Tutustu myytäviin hevosiin: Myytävät hevoset ja ponit – Hevoshuutokauppa

Ruokailu

Hevoshuutokauppatapahtumassa on tarjolla monipuolista syötävää. Voit varata ennakkoon pöydän ja buffet-ruokailun huutokauppa-alueen vieressä sijaitsevasta Vip-teltasta.

Myös Tallikahvila palvelee tapahtuman aikana maistuvien kahvilatuotteiden kera.

BUFFETMENU, VIP- TELTTA

Vihersalaattia
Marinoitua tomaattia ja punasipulia
Kirkas coleslaw
Varhaisperunasalaattia
Vinegretteä
Maalaispatonkia ja tuorejuustoa
Varhaisperunaa
Bbq-lammaspyöryköitä
Paahdettua paprikaa
Marjavaahtoa

Hinta 19 €/hlö

Huomioimme kaikki erityisruokavaliot ennakkoilmoituksen mukaisesti.
Ruokailuvaraukset tulee tehdä ennakkoon viimeistään 7.7.2022 mennessä.

Varaa pöytä: Varaa paikkasi Mixed Sales hevoshuutokaupan ruokailuun 15.7.2022! | Raflaamo.fi

Tervetuloa kokemaan kutkuttavaa huutokauppatunnelmaa la 15.7.2022 klo 14.30 Mikkelin raviradalle!

 

Tapahtuman järjestää

Hevoshuutokaupan tapahtumatuottajana toimii Suomen Poniraviyhdistys ry ja järjestelyissä ovat vahvasti mukana tulevaisuuden toimijat eli nuoret. Tapahtuman tavoite on houkutella lajin pariin uusia ihmisiä, tehdä hevosenomistajuutta tutuksi sekä tarjota tulevaisuuden toimijoille mahdollisuus olla mukana rakentamassa tapahtumaa ja lajin mielikuvaa.

Huutokauppatapahtuma on saanut rahoituksen Mikkeli Events -hankkeesta. Mikkeli Events -hanketta rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahastosta. Hankkeen rahoituksen on myöntänyt Etelä-Savon maakuntaliitto.