15.3.2022

Hop On Hop Off – Elämysreitit Saimaalle 2022

Hyppää kyytiin! Viemme sinut Saimaalle ja sen rannoilla sijaitseviin upeisiin matkailukohteisiin.

Hop On Hop Off -Elämysreitit Saimaalle takaavat matkailijoille pääsyn myös tulevana kesällä muun muassa Ristiinan Astuvansalmen kalliomaalauksille, Anttolan Neitvuorelle tai Mikkelin kaupunkikohteisiin.

Viime kesänä käynnistyneet takuulähtöiset Hop On Hop Off -Elämysreitit Saimaalle onnistuivat yli odotusten. Aikataulutettujen bussi- ja venekuljetusten kyydissä matkusti kesällä 2021 lähes 800 matkustajaa.

Mikkelin seudulle on tyypillistä, että matkailukohteet ja -palvelut ovat maantieteellisesti hajallaan toisistaan, osittain Saimaan muodostaman labyrintin johdosta. Alueen sisäiset yhteydet ovat vähentyneet vuosi vuodelta, joka on johtanut siihen, että ainoastaan omalla autolla liikkuvat matkailijat ovat pystyneet hyödyntämään tarjontaa laajasti. Yksityisautoilun lisääntyessä on esille noussut huoli ilmastonmuutoksesta ja vastuullisesta matkailusta.

”Nyt meillä on mahdollisuus tarjota matkailijalle uudenlainen, ympäristöystävällisempi tapa liikkua Järviluonnon helmien äärelle ja onhan yhteiskyydeillä liikkuminen hauskempaa.” projektipäällikkö Hanna Airas Mikkelin matkailukohteiden ja Saimaan saavutettavuuden parantaminen -hankkeesta sanoo.

Hop On Hop Off -Elämysreitti Saimaalle on matkaketju, jossa yhdistyy aikataulutettujen vesi- ja maantiekuljetusten lisäksi mahdollisuus monipuoliseen välinevuokraustoimintaan. Aikataulut rakennetaan niin, että bussilla tai junalla Mikkeliin saapuva matkailija pääsee siirtymään sujuvasti elämysreiteille.

Tutustu retkivalikoimaamme:

Hop On Hop Off Ristiina-Astuvansalmen kalliomaalaukset

Koe Saimaan kolme historiallista helmeä: Astuvansalmen kalliomaalaukset, Kallioniemen huvila ja Pien-Toijolan talonpoikaismuseo. Retken aikana sinulla on mahdollisuus nauttia lounasta Ravintola Kallioniemessä, sekä tutustua E.N. Setälän rakennuttaman kesähuvilan kulttuurihistorialliseen miljööseen. Vierailemme myös Pien-Toijolan talonpoikasmuseossa, joka on valtakunnallisesti merkittävä talonpoikaiskulttuuriympäristö. Tämän retket matkat kuljetaan osittain Aino-laivalla ja osittain tilausajobussilla.

Hop On Hop Off Mikkeli-Astuvansalmen kalliomaalaukset

Tällä koko päivän retkellä pääset nauttimaan Saimaan järvimaisemista, voit nauttia Saimaan aalloilla herkullisen keittolounaan ja pysähtyä ihastelemaan noin 5000 vuotta vanhoja kalliomaalauksia. Tämän retken menomatka kuljetaan Aino-laivalla ja paluu Kallioniemestä tilausajobussilla. Voit kulkea kyydissämme koko päivän tai jäädä viettämään päivää esimerkiksi Kyyhkylään tai Heimariin.

Hop On Hop Off Anttola-Neitvuori

Koe Luonterin upea luonto ja sen rannalta jylhänä kohoava Neitvuori. Neitvuoren jylhät maastot haastavat retkeilijän jyrkillä nousuillaan ja palkitsevat huikaisevilla järvimaisemilla Luonterin saaristoon ja sokkeloiselle Saimaalle. Neitvuori on yksi Etelä-Savon korkeimmista vuorista 184 m, jonka huippu on 110 m Saimaan pintaa korkeammalla. Neitvuorella ehdit ihastella maisemia ja nauttia lounaseväitä luonnon helmassa. Ota mukaan omat eväät tai osta ne tarvittaessa Terassiravintola Poijusta.

Hop On Hop Off Mikkeli-Kaupunkikohteet

Koe Mikkelin seitsemän upeaa matkailukohdetta saman päivän aikana. Heikkilän Yrttitila, Tertin Kartano, Pirtin Kehräämö, MosaiikkiMyymälä, Kenkävero, Raijan Aitta ja Ollinmäen Viinitila odottavat vieraitaan.

Ostosmatka Ollinmäen Viinitilalle

Lähde kyydissämme ostoksille Ollinmäen Viinitilalle Anttolan satamasta ja Anttolanhovista. Ollinmäen Viinitilalla, vanhaan linnamaiseen luonnonkivinavettaan on rakennettu viinitupa, myymälä ja ravintola. Viinituvasta asiakkaat voivat seurata viininvalmistusta ja myymälästä voi ostaa kotiin ja tuliaisiksi tilaviinejä ja siidereitä, joita harvemmin pääsee siemailemaan. Myymälässä on viinien lisäksi myynnissä viinipohjaisia hyytelöitä ja tervapontikkasinappia. Ostoksien lisäksi sinulla on mahdollisuus myös maistella tilan viinejä.

Aikataulut ja verkkokauppa: https://www.visitmikkeli.fi/saimaa-hoponhopoff

Elämysreittejä Saimaalle kehitetään osana Mikkelin matkailukohteiden ja Saimaan saavutettavuuden parantaminen -hanketta. Hanketta rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahastosta. Hankkeen rahoituksen Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:lle on myöntänyt Etelä-Savon maakuntaliitto.

Lue lisää hankkeesta: https://mikseimikkeli.fi/hankkeet/mikkelin-matkailukohteiden-ja-saimaan-saavutettavuuden-parantaminen/